Slim wonen

Domotica

Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend meer dat er direct ruimte is in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Daarom is langer thuis blijven wonen soms noodzakelijk. Er zijn echter ook veel mensen die graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Naast ondersteuning door de thuiszorg, mantelzorgers en casemanagers (zorg coördinatie)  is er ondersteuning door middel van slimme apparaten mogelijk (domotica).

Bij ondersteuning door middel van apparaten kunt u aan het volgende denken:
  • Alarmering naar een mantelzorger of zorgverlener (bijvoorbeeld via een Vivago horloge)
  • Controle van bepaalde lichamelijke functies (epilepsie, hartfunctie, slaapgedrag)
  • Dwaaldetectie
  • Licht, geluid en bewegingssensoren
  • Contact met zorgverleners via een beeldverbinding
R&R Case Management adviseert particulieren en zorginstellingen die advies of ondersteuning willen bij de aanschaf van domotica. De ontwikkelingen gaan snel op dit gebied en er zijn zoveel mogelijkheden, dat kiezen moeilijk is. Daarom geven wij onafhankelijk advies over de diverse mogelijkheden van diverse fabrikanten. 

Om ideeën op te doen kunnen we samen met u een bezoek brengen aan “De slimste Woning van Nederland”. Het doel van deze modelwoning is om u daadwerkelijk te laten beleven wat domotica voor u kan betekenen. Zodra helder is wat uw wensen zijn en hoe die gerealiseerd kunnen worden is er vaak nog overleg met de gemeente nodig over de bijdrage in de kosten. Ook hierin kunnen we u helpen.

Vul het informatieformulier in voor een individueel advies of schrijf u in voor de workshop “Slim wonen (Domotica)”.